Suså Kano & Kajak råder over såvel kanoer og kajakker samt en enkelt ro-båd til fiskeri.
Kanoerne er af typen Inkas 525 fra svenske Linder Aluminum Boats. De er lavet af aluminium og godkendt til 3 voksne eller 2 voksne og 2 børn under 10 år med en samlet vægt på max 400 kg.
Kajakkerne er af typen Baffin P2 fra canadiske Boreal Design. De er lavet af 1-lags plast med en lasteevne på 136 kg. Kajakkerne er udstyret med et sværd, som kan sænkes og hæves efter behov. Sværdet giver retningsstabilitet og bruges især ved roning i sidevind eller i medsø.
Susåen afvander store dele af Sjælland og er med sine mere end 80 km Sjællands største vandsystem. Åen udspringer syd for Rønnede og har sit udløb i Karrebæksminde Bugt. På sin vej løber den igennem Danmarks 8. største sø, Tystrup-Bavelse Sø.
Den mest direkte afstand fra Næsby Bro til Rådmandshaven er ca. 30 km. Afstandene mellem de forskellige isætnings- og anløbssteder er:
- Vrangstrup til Næsby Bro ca. 8 km
- Næsby Bro til Frederikskilde Strand v/Kongskilde ca. 7 km
- Frederikskilde Strand v/Kongskilde til Skelby Vadested ca. 11 km
- Skelby Vadested til Rådmandshaven ca. 14 km
Normalt regner man med at kunne sejle ca. 3-4 km/t i en kano. Kajakken er et noget hurtigere fartøj – her kan man regne med ca. 4-7 km/t. Hastighederne afhænger desuden meget af vinden, strømforholdene, oppakningen og muskelkraften.
- Søsætning af kanoer er kun tilladt på de i menupunktet “Isætnings- og anløbssteder” anførte lokaliteter nr. 1 – 5.
- Du må sejle fra kl. 700 til solnedgang, således at du er på land inden solnedgang.
- Landgang må kun foretages på teltslagningspladserne, og hvor befæstet vej eller sti går direkte til å- eller søbred. Færdsel i private skove er kun tilladt ad befæstede stier og anlagte veje fra kl. 700 til solnedgang, og ophold må ikke finde sted indenfor 150 meter fra beboelse og driftsbygninger.
- Overnatning må kun ske på dertil indrettede pladser.
- Alt affald skal i skraldespandene, som findes på teltslagningspladserne.
- Det er kun tilladt at tænde bål på teltslagningspladser med specielt indrettet bålplads.
- Fiskeri er ikke tilladt, med mindre du har et gyldigt fisketegn samt tilladelse fra bredejeren i den pågældende del af åen eller søen. Spørg særskilt herom ved bestilling af kano.
- Alkohol må kun nydes i moderate mængder på teltslagningspladserne. Kanoerne må – i lighed med andre fartøjer/køretøjer – ikke sejles i påvirket tilstand.
- Nyd naturen uden støjende adfærd – musik er forbudt.
- Sejl ikke i siv- og rørskov og ikke inden for de gule bøjer i Tystrup-Bavelse Søerne.
- Anvendelse af motor er forbudt og vil medføre bøde i henhold til sejladsbekendtgørelsen (BEK nr 1784 af 16/12/2015)
- Brug ALTID redningsvest og sørg for, at vesten er lukket korrekt.
- Vær omhyggelig med pakning af kanoen. Sørg for, at bagagen er fordelt, så den ikke ruller og at de tungeste ting er i bunden af kanoen.
- Ind- og udstigning skal foregå fra midten af kanoen.
- Rejs dig aldrig op i kanoen på åbent vand.
- PAS PÅ BLÆSTEN PÅ SØERNE. Sejl op mod bølgerne, således at forenden møder bølgerne vinkelret – også selvom det giver en stor omvej.
Der er umiddelbart før Tystrup Sø (ved Øvre Susås udløb) etableret en nødlandingsplads, som kan benyttes i de tilfælde, hvor det på grund af dårligt vejr vil
være for farligt at sejle ud på søerne. - I blæsevejr er det vigtigt, at personen med den største råstyrke sidder bagerst i kanoen, dog må kanoens forende ikke løfte sig fra vandet.
Du bør så vidt muligt sejle i søernes læside og ikke for langt fra land. - Du kan ALTID ringe til os, hvis du har problemer under sejladsen på 5545-0088.
- Du bedes medbringe en tændt mobiltelefon, der kan stå åben på turen, så vi kan komme i kontakt med dig under sejladsen.
- Hold afstand til nærmeste telt.
- Brug aldrig åben ild i nærheden af teltene.
- Hold orden på teltslagningspladserne. Brug de opstillede skraldespande og forlad pladsen som du selv gerne vil modtage den.
- Redningsveste og padler skal anbringes i teltet ved overnatning.
- Mad og drikkevand.
- Lejrudstyr: Telt, liggeunderlag, sovepose.
- Personligt udstyr: Regntøj, hat, solbriller, handsker, solcreme, myggemiddel, plaster samt evt. personlig medicin.
- Det hele pakkes i en praktisk taske, som kan være i en affaldssæk eller i en vandtæt plast-tønde.
Et detaljeret kort over isætnings- og anløbssteder samt overnatningssteder findes som PDF ved at følge linket herunder.
Bemærk at de priser på overnatning, mv. der fremgår af kortet ikke er opdaterede.