Startsted

Stridsmøllehuset

Slutsted

Stridsmøllehuset

Længde

13-18 km

Varighed

3 dage

Kan bookes

18. juni - 30. september

Beskrivelse af turen

Tur 11: Fra Stridsmølle Huset dagligt kl. 09.00-11.00 / retur til Stridsmølle Huset 2 dage efter senest kl. 20:00 (3 dage).

På disse ture behøver man ikke tænke over logistikken, da man returnerer til udgangspunktet ved Stridsmølle Huset, som er Suså Kano & Kajaks base. Vi har gode parkeringsmuligheder og offentlig transport til Stridsmølle Huset. Med 3 dage til rådighed har man masser af muligheder for at udforske søerne og å-systemet. Desuden har man mulighed for at planlægge sejladsen og overnatningerne nogenlunde efter vejret. Tur-mulighederne er mange – og man kan selv vælge.

Lidt inspiration kunne være:

En 3-dages tur kunne eventuelt gå op over Tystrup-Bavelse Søerne med første overnatning ved Hovgaarden eller Hørhaven, som begge ligger på den sydvestlige side af Tystrup Sø ved landsbyen Vinstrup. Der er desværre ingen indkøbsmuligheder i landsbyen udover is-mejeri og souvenirs samt antik/loppemarked. Hovgaard drives af Suså Kano & Kajak mens Hørhaven drives af Naturstyrelsen. Hovgaard ligger højt og man har en fantastisk udsigt over Tystrup Sø. Lejrpladsen er en stilleplads og med mange timer til rådighed kan man i ro og fred nyde naturen, nærværet og fællesskabet med familie og venner. Pladsen er forsynet med borde/bænke, bålplads, toilet samt drikkevand (80m mod vest). På turens 2. dag kunne man fortsætte til den nordlige ende af Tystrup Sø. Her finder man Frederikskilde og Frederikskilde Strand som begge drives af Naturstyrelsen. Frederikskilde lejrplads er en offentlig gratis lejrplads med både vand og toilet. Frederikskilde Strand er en kunstigt anlagt offentlig badestrand, hvor man på varme dage kan bade og hygge sig på stranden inden man dagen efter igen krydser søerne og anløber Stridsmølle Huset. Turen kan ikke anbefales på dage med megen vind.

Turens samlede længde er ca. 18 km.

På mere vindblæste dage, kunne alternativet til ovenstående være en stille og rolig “slow canoe” tur sydpå ad Nedre Suså over Holløse Mølle med første overnatning ved Holløse Enge. Med mange timer til rådighed bliver der tid til afslapning og nærvær med familie og venner. Dette er formentlig den skønneste tur på hele å-systemet;

Her bugter den brede og stille å sig smukt gennem Skelby og undervejs kommer man forbi Skelby Vadested (med Gunderslevholms parkanlæg som kulisse) samt Fjællebro lejrplads og Holløse Mølle – inden man ankommer til Holløse Enge. Lejrpladsen er en stilleplads og med mange timer til rådighed kan man i ro og fred nyde naturen, nærværet og fællesskabet.

På turens 2. dag kunne man sejle op ad Nedre Suså og eventuelt overnatte ved Fjællebro lejrplads, hvor der bl.a. forefindes WC med rindende vand, borde-bænke sæt, bålpladser mv. Fjællebro er nok vores mest populære plads og i højsæsonen kan man ikke forvente ro og fred i weekenderne.

På turens tredje dag returnerer man til Stridsmølle Huset. Turen kan anbefales på vindblæste dage eller hvis man ikke er tryg ved at skulle sejle over Tystrup-Bavelse Søerne. Desuden vil denne tur være velegnet, hvis man ikke ønsker at tilbringe største delen af tiden i kanoen – men hellere vil prioritere tiden på lejrpladsen med afslapning, madlavning, fiskeri og samvær med familie eller venner.

Man skal være opmærksom på, at man passerer et slæbested ved Holløse Mølle, hvor kanoerne skal trækkes over en smal landtange på 8-10 m.

Turens samlede længde er ca. 13 km.

Starttidspunkt * 

Isætningstidspunkt fra startsted

Redningsveste

Redningsveste er påbudt for alle sejlende – vælg antal herunder:

Veststørrelser fremsendes senere, senest dagen før turens start

Ekstraudstyr

En sæk tør løvtræsbrænde. Rækker til en hyggelig aften med grillmad over bålet. Ved flere overnatninger eller større selskaber anbefales det at købe flere sække.

Fiskeri på Susåen samt Tystrup-Bavelse søerne kræver tilladelse. Der kan købes fisketilladelse hos os til ca. 80% af søterritoriet, samt dele af nedre Suså. Fisketilladelse samt kort over det tilladte fiskeområde udleveres ved isætning.

Her finder du startstedet

Har du brug for hjælp?

Vi er altid klar til at hjælpe dig med rådgivning og svar på spørgsmål.

Ring til os på +45 61 44 10 88 eller send os en mail.

Indkøbskurv
Share via
Copy link
Powered by Social Snap